onsdag 18. november 2009

Global oppvarming


Global oppvarming er betegnelsen på økningen av den globale gjennomsnitts temperaturen som er registrert i løpet av 1900-tallet.

Global oppvarming er noe vi hører mye om både i hjemmet, på skolen og på nyhetene. Global oppvarming er varmere klimaendringer som påvirker alle på jorda. Det er global oppvarming som er mest aktuelt for miljøet og som vi mennesker må tenke mest på nå. Den fører med seg store konsekvenser for miljøet, for eksempel stigende havnivå på grunn av isen som smelter, hete bølger og ekstrem vær som orkaner og tornadoer.


















Her er et bilde som forklare Solaktivitet og temperatur, og bruk av fossile brensler fra 1880 til 2000

Konsekvenser
Om den globale oppvarmingen fortsetter, slik FNs klimapanel prognostiserer, vil dette påvirke klimaet på mange ulike måter. Selv om jordens gjennomsnittstemperatur øker, vil det regionalt og lokalt være store forskjeller. Oppvarmingen forventes f.eks. å være størst i arktiske områder. Andre steder kan klimaendringene som følger med den globale oppvarmingen føre til reduserte temperaturer.

Her er noen av bildene med konsekvenser:



Global oppvarming fører til eller vil føre til at havnivået stiger, ekstremt klima, smeltende isbreer, utryddelse av mange arter og klimaendringer på menneskers helse.




Når orkaner eller andre naturkatastrofer forekommer, trekkes gjerne den globale oppvarmingen inn i bildet.









Global opvarming vil føre til omfattende tørke, blant annet i Middelhavslandene, slik som her i Italia.







Det skjer når smelter isbreer.






Jeg anbefaler deg å se den YouTube video som hjelpe deg å forstår og få mer informasjon om Global oppvarming:

2 kommentarer:

  1. Knall bra blogg, Elena :-D Bra bruk av bilder å kjekt å lesa:)

    SvarSlett